info@bitjesvetlobe.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
0

Kristali: poljub med Zemljo in Nebesi

Kristali so poljub med Zemljo in nebesi, so naši pomočniki in prijatelji, ki nas s svojimi energijami zdravijo in v nas prebujajo višjo zavest. Zaradi njihove ogromne moči jih lahko uporabljajo le tisti, ki vibrirajo skladno z univerzalnimi zakoni in ki na prvo mesto postavljajo ljubezen in sočutje. Naše prvo srečanje z njimi je lahko tako prijetna izkušnja, da jih bomo želeli imeli ob sebi ves čas, saj bomo začutili pozitiven vpliv njihove energije. Kristali so bili ustvarjeni z združitvijo nebes in Zemlje ter krepijo svetlobo, svetlobne žarke in ljubezen. Družina meteoritov (tektiti) je bila posredovana iz vesolja, družina usedlin magmatskih, metamorfnih in sedimentnih oblik pa skozi geološko sestavo Zemlje. Beseda kristal izvira iz grških besed krystallos in kryos: led in ledeno mrzel. Na otip je namreč hladen in podoben iskrečemu ledu, ujetemu v kamen.

 

 

Z nami so že od nastanka našega planeta. So Zemljin DNK, kemijski inprint evolucije, miniaturna skladišča, v katerih so shranjeni zapisi o razvoju zemlje skozi milijone let in imajo v sebi vtisnjen spomin o mogočnih silah, ki so jih oblikovale. Hranijo tudi spomine in znanje o duhovnem zdravljenju Zemlje ter starodavne modrosti.

 

V Atlantidi, Lemuriji in drugih starodavnih kulturah so že uporabljali kremenjakove konice in kristalne zdravilne postelje. Atlantida je znana po letečih strojih in drugih orodjih, ki jih je poganjala samo kristalna energija. Vendar je prav zloraba njihove neizmerne moči povzročila najprej vojno in nato potop obeh zgoraj omenjenih civilizacij. To je bila njihova doba zatona.

 

Zaradi napak iz preteklosti je bilo vse znanje o kristalih, njihovi moči in uporabi ter tehnologiji iz kristalov umaknjeno iz človeške zavesti. Vse dokler ne bomo svojih vibracij dvignili tako visoko, da nam bo moč nepomembna in bomo znali na prvo mesto postavil spoštovanje in ljubezen do slehernega bitja ter stvari v vsem stvarstvu, bodo vrata do njihovih skrivnosti ostala zaprta in kristali nam bodo predstavljali uganko. Vendar pa je doba njihovega prebujenja, nastopila sedaj. Ne za vsakogar, temveč le za tiste, ki so pripravljeni in poklicani. Kristali namreč potrpežljivo čakajo na našo pripravljenost, da z integriteto, globokim zavedanjem in resnico v svojem srcu z njimi znova navežemo stik, da nam bodo pomagali preseči stare vzorce in zvišali našo dovzetnost za nova spoznanja.

 


 

Možnosti uporabe kristalov so praktično neskončne. Uporabljajo se kot:

  • nakit
  • zdravilna orodja
  • talismani
  • mistična orodja
  • generatorji energije
  • okras v prostorih
  • krepitev radijskih valov in so izboljševalci sporazumevanja
  • medicinski inštrumenti in v vibracijski medicini
  • podpora v vsakdanjem življenju

 


 

Kristali so torej naši prijatelji, pomočniki, živa bitja, če se le uglasimo na njihovo frekvenco. Njihova frekvenca je veliko nižja, kot frekvenca človeka, ki je v vsakdanjem življenju razpršen na nešteto smeri. Zato se moramo umiriti in postati zavestni. Preko kristalov se uglasimo z Zemljo, z Gajo, duhom našega planeta, ki ima enako vibracijo kot kristali. Vsi, ki imamo kristale, smo njihovi varuhi in to je častna naloga. Gaja je neizmerno hvaležna prav vsakemu, ki se odloči podati na pot varovanja kristalov, saj s tem dvigujemo vibracijo planeta in sidramo zavest ljubezni med vsemi prebivalci. Kristali v sebi posedujejo veliko moč, zato moramo z njimi ravnati z iskrenimi in čistimi nameni, z jasno in zavestno odločitvijo, ki temelji na ljubezni in sočutju. Pomagajo nam tudi pri sporazumevanju z angeli, saj delujejo kot prevodnik in zvočnik med nami in nebesi ter tako omogočajo, da naše angele slišimo še jasneje. Njihova zdravilna moč nas lahko preseneti.

 

Velikokrat slišim: ''Pa saj je samo kamen! Ne more biti živ.'' Vendar temu ni tako.

V kristalih se pretaka velika moč in energija.

 

 

 

 

Prvo srečanje s kristali nas po navadi osupne: njihova bleščeča barva in nenavadna oblika prepričata vsakega skeptika. Če niti to ni dovolj, je njihova energija tista, ki poskrbi, da ne ostanemo ravnodušni. Preden se odločimo za to, da v svoje življenje povabimo novega prijatelja, pred obiskom trgovine, izrazimo poseben namen, zakaj ga pravzaprav sploh potrebujemo. Med izbiranjem kristala (če pa ostane tako kot prej pa manjka vejica) si vzemimo čas in ne delujmo v stresu. Za ega si izberemo tistega, ki nas pokliče. To je tako, kot da bi videli samo njega in čutimo, da ga moramo imeti. Med vsemi vidimo samo enega in čeprav se sosednji bolj bleščijo, so večji in lepši, za nas obstaja samo eden. Tako vemo, da smo izbrali pravega. Če nas ne prepriča noben, pa bi kristal vseeno radi imeli, je najboljša izbira kamena strela (gorski kamen, kremen prosojne do bele barve). V kristalu kamene strele je namreč toliko posebnosti, ki vas ne bojo pustili ravnodušne: je lep na pogled, na sončni svetlobi lahko opazimo mavrico, ki sije skozenj, njegova energija vam bo napolnila dušo...

 

Ko katerikoli kamen prvič primemo v roke, je najpomembneje, da ga očistimo vseh predhodnih energij, s katerimi je bil v stiku. Pri sebi običajno nimamo vode, soli ali drugih pripomočkov, ki so temu namenjeni, a imamo čudovito orodje – vizualizacijo. Tako lahko vsak kristal postavimo v svetlobni steber in ga očistimo vseh energij, razen tistih, ki so njemu lastne. Po takem čiščenju se boste lažje uglasili z njim: začutili boste prave vibracije kamna in ugotovili njegov namen ter ali vaša energija vibrira skladno z energijo kristala. Tako boste vedeli, da je pravi za vas.

 

Sama sem nedavno spoznala: 

 »Ko kamen v tebi prebudi najgloblja čustva veš, da je božansko prisotno povsod. Dotakne se te tako globoko, da narediš tudi tisto, česar si ne bi drznil niti v najbolj drznih sanjah.«
 


 

Če bi torej želeli občutiti kako se uglasiti z vibracijo kristalov in z njihovo pomočjo prebuditi vaše speče potenciale in jih okrepiti, se nam pridružite v naših prostorih na meditacijah, delavnicah in tečaju, kjer za prav posebno vibracijo poskrbijo kristali, ki so skrbno razporejeni po celotnem prostoru in ustvarjajo najboljše pogoje, da vas podprejo v vaših iskrenih namenih po izboljšanju kakovosti vašega vsakdana.

 

Vir: Virtue, D., Lukomski, J. (2005): Kristaloterapija.

 

Deli objavo
Nazaj