info@bitjesvetlobe.si
Facebook Google+ Twitter Instagram Youtube
0

Kamena strela in njeni fantomi

Kristal kamene strele je najbolj vsestranski med vsemi kristali ter alfa in omega mineralnega kraljestva. Imenujemo ga tudi kamen aktivacije. Zaradi svoje čistosti vsebuje celoten svetlobni spekter barv, zato njegova vibracija neguje vsakega s čisto svetlobo, dušo napolni z zvezdami, krepi duhovno zavest, stopnjuje proces duhovnega prebujanja in harmonizira energije. Telesno krepi imunski sistem, prinaša sprostitev in odpravlja strah.

 

Najboljša izbira prvega kristala je kamena strela. V tem kristalu je namreč toliko posebnosti, ki vas ne bodo pustile ravnodušne: je lep na pogled, na sončni svetlobi lahko opazimo mavrico, ki sije skozenj, njegova energija vam bo napolnila dušo ...

Kamena strela

Kameno strelo najdemo v različnih odtenkih, od brezbarvne do bele barve.

Ima več imen. Zasledimo jo tudi pod imenom gorski kristal in čisti kvarc (clear quartz). Kamena strela je slovenski izraz za prosojen kremenov kristal, ki izraža obliko, sijaj in dejstvo, da kristal »raste iz kamna«. Čiste, prozorne kamene strele najdemo najpogosteje v gorah, zato se zanje uporablja tudi ime »gorski kristal«. Beseda kremen izhaja iz besede »krem«, ki so jo pred več stoletji uporabljali češki rudarji za trde, jalove žile v rudnikih. Predpona »kre« označuje gorenje, tlenje, netenje; kremen so dolgo časa uporabljali za netenje ognja (kresilni kamen). »Quartz« pa izvira iz besede »querkluftertz«, ki pomeni saksonsko rezilo, uporabljati ga je pa začel Mikael Agricola, začetnik finske književnosti.

Kamena strela

Kremenove spojine (SiO2) so prisotne tudi v človeškem telesu in se vežejo na beljakovine, maščobe in tekočine. Ko uporabljamo kristal kremena, se uglašujemo z njim, z igranjem na inštrument iz kremena (posode in piramide) pa vibracija kristala pride v resonanco s frekvenco kremenovih spojin v telesu in tako ugodno vpliva na naše počutje. Ob pravilni uporabi palice kamene strele dobimo iz nje elektromagnetno polje frekvence okoli 8 Hz, to pa je frekvenca, ki je enaka lastni Zemljini frekvenci, imenovani tudi Schumannovo valovanje.

 kamena strela

Ključne besede, ki označujejo kristal kamene strele, so harmonija, meditacija, zaščita in neskončne možnosti.

 

Kamena strela je predvsem harmonični in zdravilni kristal. Krepi imunski sistem, delovanje možganov, stabilizira srce, energijski pretok in pomaga proti motnjah ravnovesja. Prinaša sprostitev, razkraja stres, pomaga nam graditi moč in stabilnost. Človeško energijo uravnava z energijo stvarstva. Vodi nas k iskanju miru, na dušo deluje spodbujajoče in ji pomaga, da se osvobodi raztresenih čustev. Usmerja nas k cilju in osredotoča na nadaljnji življenjski razvoj. Kot okrasni kamen stabilizira energijski pretok in zvišuje vibracijo/atmosfero okolja. Eliksirji imajo splošen poživljajoč učinek in povečajo zavedanje, pozornost, spomin ter razumevanje. V nakitu prinaša dolgoživost, vendar dolgotrajno nošenje nakita iz kamene strele lahko povzroča nespečnost. Je kristal za uravnavanje sedme, kronske čakre.

 

Nadangel, ki ga bomo najlažje priklicali v svojo bližino, ko bomo v rokah držali kristal kamene strele, je nadangel Raziel. Njegovo ime pomeni Božja skrivnost, njegova avra pa žari v mavričnih barvah. Zdravi spiritualne in psihične blokade, pokličemo ga, ko želimo razumeti ezoterične skrivnosti, se ukvarjati z alkimijo in manifestiranjem. Okrepi naše sposobnosti, da bi videli, slišali, ozavestili in občutili božje vodstvo. Pomaga pri jasnovidnosti, čudežih, ezoteričnih podatkih, udejanjanju in medijskih sposobnostih.

 

Kamena strela ima veliko posebnosti, imenujemo jih fantomi: arhivar, časovna vez, dvojno terminiran, fantom, generator, grozd, kanaliziranje, kristalna krogla, most, laserska palica, okno, rutiliran (angelski las), turmaliran, sorodna duša, udejanjanje in drugi. V nadaljevanju so predstavljeni trije.

 

Fantom v kristalu odseva piramida, zato mu pravimo tudi kristalni duh. Z njim lahko okrepimo vsesplošno ozaveščenost, ker je povezan z modrostjo višjega jaza. Pomaga nam tudi odpreti spomin na naša prejšnja življenja.

 duh

 

Sorodna duša imenujemo kristalna dvojčka podobne velikosti, ki rasteta iz ene same baze. Ta par nam pomaga prepoznati sorodno dušo ali sorodno družino.

 sorodna duša

  

V kameni streli se lahko pojavijo premočrtni vključki (črni, rdečerjavi ali zlati kovinski) mineralnih usedlin. Videti so, kot bi se v kristal ujeli lasje angelov. Vsebnost tujega elementa v glavnem kamnu nas opozarja, da moramo namen osredotočiti na dve ravni energije.

 

Rutiliran kremen (angelski las) je znan kot kamen ravnovesja, saj zdravi in uravnoveša avro. Pomaga nam prepoznati bistvo izzivov in uravnoveša odnose. Daje nam moč, da smo lahko vedno odkriti, predvsem do sebe, in neodvisni od mnenj drugih. Usmerja nas na našo duhovno pot, nam pomaga pri razvijanju novih življenjskih perspektiv in zaupanju v prihodnost.

rutiliran

Najučinkovitejša kristala za izražanje življenjskega namena sta kamena strela in črni turmalin (šorlit), skupaj ju najdemo v turmaliranem kremenu. Ta kombinacija nam pomaga okrepiti namen naše duše in smer ter določiti cilj. Ko meditiramo, ga imamo ob sebi. Osredotočimo se na sprejemanje jasnih smernic glede življenjskega namena in prosimo, naj nam okrepi dovzetnost za tovrstno vodstvo.

 turmaliran

Afirmaciji, ki ju ponavljamo, ko delamo s kameno strelo:

  • Moja Svetloba in Ljubezen imata moč, da odženeta temo.
  • Imam sposobnost, da razumem in objamem življenjske izkušnje.

 

Prošnja s kameno strelo

Prosim, da v moje življenje pride obilje vseh vrst. Dovoljujem, da se mi duša napolni z zvezdami, okrepi duhovna zavest in stopnjuje proces duhovnega prebujanja. Prosim za harmonizacijo vseh energij. Naj se na globlji ravni uglasim z nevidnim. Ko me prežemajo dvomi, mi pokaži moj namen, Božje vodstvo, pobudo in jasnost. Tako je in tako naj bo! Hvala.

 

Sporočilo kamene strele

Kamena strela se lahko uglasi s katero koli kvaliteto želimo. In tako kot vi je tudi ta kristal poln neskončnih možnosti. Pozvani ste, da se osredotočate na vse, kar bi v življenju radi imeli in dosegli. Naredite si seznam, vzemite v roke kameno strelo, nato pa se miselno in z vsemi občutki osredotočite na vse stvari, ki bi jih radi zmanifestirali. Če imate možnost, nosite kristal kamene strele ob sebi (na področju srca) in si predstavljajte svoje življenje, kakršnega si želite. Postavite si uresničljive cilje in ponavljajte ta ritual, dokler se cilj ne uresniči, nato postavite novega. Zapomnite si, da je vse mogoče, če v to verjamete. Samo prepričani bodite, da je to res tisto, kar je vaša srčna želja. Življenje je popotovanje, ne cilj!

 

Želim vam prijetno povezovanje s kristalom kamene strele. Naj vam napolni dušo z Ljubeznijo in Svetlobo ter v vas prebudi zavedanje vaših neskončnih možnosti.

 

Pridružite se nam v naših prostorih na meditacijah, delavnicah in tečaju kristaloterapije, kjer za prav posebno vibracijo poskrbijo kristali, ki so skrbno razporejeni po celotnem prostoru in ustvarjajo najboljše pogoje, da vas podprejo v vaših iskrenih namenih po izboljšanju kakovosti vašega vsakdana.

 

Viri:

  • Virtue, D., Lukomski, J. (2005): Kristaloterapija.
  • Pretner, T. (2005): Mala enciklopedija zdravilnih kamnov.

 

Deli objavo
Nazaj