Bitje svetlobe - kristali

Kristali

Pomen kristalov

Kristali so z nami že od nastanka našega planeta. Nastali so z združitvijo nebes in zemlje.

 

Hranijo spomine in znanje o zgodovini duhovnega zdravljenja Zemlje in starodavne modrosti.

 

V Atlantidi, Lemuriji in drugih starodavnih kulturah so uporabljali kremenjakove konice in kristalne zdravilne postelje.

 

Atlantida je znana po letečih strojih, zdravilnih posteljah in večno delujočih orodjih, ki jih je poganjala samo kristalna energija.

 

Kristali delovanje

Oblik, velikosti in barv kristalov je mnogo, dejstvo je pa eno. Kristalne strukture odražajo popolnost vesolja v zemeljski podobi.

 

So namreč duh, energija in sveta geometrija v materialni podobi, rojeni iz matere Zemlje.

 

Mnogi jih imajo za kamne, nežive predmete, vendar vas bo delo z njimi ali že samo to, da boste enega izmed njih podržali v roki in se uglasili na njegovo frekvenco prepričalo, da so še kako živi in polni energije.

 

Poleg svoje izžarevajo tudi božansko energijo ljubezni.

 

V sebi posedujejo veliko moč, zato moramo z njimi ravnati z iskrenimi in čistimi nameni, z jasno in zavestno odločitvijo, ki temelji na ljubezni in milini.

 

Uporaba kristalov

Širok spekter uporabe (nakit, talismani, orodja, generatorji energije, okras, ure, krepitev radijskih valov idr) kristalov skozi zgodovino priča o njihovi vsestranskosti in mogočnosti.

 

Kristali nam pomagajo pri sporazumevanju z angeli.

 

So kot prevodnik in zvočnik med nami in nebesi ter omogočajo, da naše angele slišimo še jasneje. Kristali kot učinkoviti zdravilni pripomočki pripomorejo k našemu telesnemu, čustvenemu, mentalnemu in duhovnemu ravnovesju, nas podprejo v ljubezenskih in finančnih zadevah, pomagajo do boljšega spanca in okrepijo moč zdravljenja.

 

Ko se povežemo z njimi, občutimo njihove vibracije in dobimo globoka sporočila, ki v nas sprožijo občutke sreče in miru.

 

Čiščenje kristalov

Kako, kdaj in koliko časa čistiti kristale je odločitev vsakega skrbnika posebej. Najbolj primeren čas za čiščenje je takrat, ko začutimo, da se učinek kristala zmanjša, oziroma, da njegova energija ni več tako močna.

 

Če delamo s kristali terapevtsko, potem jih je treba očistiti po vsakem delu s stranko (da se odstranijo vsi ostanki senčnih energij).

 

Programiranje kristalov

Pri programiranju je najpomembnejši zelo jasen, iskren in čist namen ter naša želja. Le ta se absorbira v esenco kristala in ker se tam usmerjajo, krepijo in pospešijo energijski vzorci, navadno sledijo čudeži in lažje dosežemo želeni cilj. Pomembno je tudi, da jasno izrazimo samo cilj, ne pa tudi načina in poti. Za to poskrbijo kristali in vesolje.

 

Obstaja več različnih tehnik s katerimi se določi uporaba kristala:

 • Sanje, uvidi, meditacija, z nadangeli
 • Horoskop, astrološka znamenja
 • Meseci rojstva
 • Čakre
 • Načela feng šuija
 • Različne situacije, simptome, želje, glede na to kaj zdravi
 • Intuitivno (ko ga zagledate, veste, da je pravi, vas pokliče)

 

Kaj je kristaloterapija

Kristaloterapija pomeni delo z živo energijo kristalov skupaj z božansko energijo. Ker nam kristali pomagajo bolje slišati, občutiti in prepoznati glas duha, nam zato nudijo pomoč in pomagajo pri sporazumevanju z bitji svetlobe.

 

Kristaloterapija je intuitivni zdravilni postopek, zato se povečajo jasnovidne sposobnosti vseh vpletenih. Ko delamo s kristali, prikličemo energijo in vodstvo angelov.

 

Obenem kanaliziramo božjo svetlobo, najprej skozi lastno telo, nato pa še v kristal in človeka, ki bo deležen te zdravilne energije. Končni izid je odvisen od namere, kristali namreč namero ojačajo, zato se je potrebno paziti kakšnih prikritih namenov.

 

Stik z nadangeli

Kristali so zelo tesno povezani z nadangeli. Tu je navedenih le nekaj nadangelov, s katerimi boste veliko lažje stopili v stik, če se boste najprej uglasili na vibracijo kristala. Nadangel Ariel – rožnati kremen, Nadangel Kamuel – zeleni fluorit, Nadangel Gabriel – citrin, Nadangel Hanijel – mesečev kamen, Nadangel Mihael – sugilit, Nadangel Rafael – malahit, Nadangel Uriel – jantar, Nadangel Raziel – čisti kvarc.

 

Kristali za čakre

Naše energetske centre lahko na zelo prijeten način uravnovešamo s pomočjo kristalov:

 • Korenska čakra (Muladhara): granat, rubin, rdeči jaspis, črni turmalin-šorlit, dimni kremen-čadavec
 • Sakralna/vranična čakra (Svadhisthana): jantar, citrin, karneol, oranžni kalcit, topaz
 • Popkovna čakra/solarni pleksus (Manipura): zlati topaz, tigrovo oko, citrin
 • Srčna čakra (Anahata): rožnati kremen-roževec, avanturin, kunzit, smaragd
 • Grlena čakra (Višudha): akvamarin, hrizokola, lapis lazuli, sodalit, turkiz
 • Tretje oko (Ajna): ametist, modri kalcit, lapis lazuli
 • ušesna čakra: rutiliran kremen, rožnati turmalin-rubelit
 • Kronska/temenska čakra (Sahasrara): ametist, čarolit, kamena strela, selenit, sugilit

 

Kristaloterapija tečaji 

Former plugin [missing settings]